Μιχελάκης: Να ενισχυθεί η ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 14:51
Μιχελάκης: Να ενισχυθεί η ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ
Έμφαση στο ζήτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας στους κόλπους της ΕΕ ως βασικό εργαλείο στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών της ημερίδας με θέμα «Ευρωπαίος Πολίτης, Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια», που διοργάνωσαν, στην Παλαιά Βουλή, η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΔΑ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και οι Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και «Εύξεινη Πόλη» με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

«Από τη στιγμή που η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί μια από τις πιο ευεργετικές πτυχές της ευρωπαϊκής ιθαγένειας για τους πολίτες της Ένωσης, η θέση μας είναι ότι αυτή θα πρέπει όχι απλώς να μην αποδυναμωθεί, αλλά αντίθετα να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί», καθώς «η μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ κατά κανόνα γίνεται για λόγους εργασιακούς», είπε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι «σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης και ο ευρωσκεπτικισμος έχει παρεισφρήσει σε ανησυχητικό βαθμό στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, οποιαδήποτε συζήτηση για περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών το μόνο που θα πετύχαινε είναι να ρίξει νερό στο μύλο ακραίων στοιχειών και λαϊκιστών».

Στην ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν ο αν. διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αντώνης Καϊλής, ο αν. επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης και οι πρόεδροι Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νικόλαος Σαράντης, Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, ΕΟΕΣ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» Δημήτριος Αργιανάς και ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» Σωτήριος Ντούρος, ενώ τρεις πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές Παναγιώτης Κανελλόπουλος του παν. Πειραιώς, Χάρης Παμπούκης της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Δονάτος Παπαγιάννης του Παντείου αναφέρθηκαν διεξοδικά στο θέμα, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 14:54