Την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ρύθμισης για ισομερή κατανομή βαρών, όσον αφορά τους πρόσφυγες, ζητά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ενώ σχετικά με την οικονομική κατάσταση στη χώρα δηλώνει ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να μας συνδράμουν, διευκολύνοντας την ελάφρυνση του χρέους μας στο πλαίσιο του Eurogroup την Άνοιξη του 2014».

Ερωτώμενος για τη φρούρηση των θαλασσίων συνόρων, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι η Frontex πρέπει να αναλάβει «έναν ισχυρότερο ρόλο για να απλώσει δίχτυ ασφαλείας στη νότια Ευρώπη» και σημειώνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τα κράτη-μέλη του Νότου. Γι αυτό, όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεξήγαγε πρόσφατα συνομιλίες στην Ιταλία και τη Μάλτα. Σε ό,τι αφορά την κατανομή βαρών, υποστηρίζει ότι «πρέπει να υπάρξει κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ με βάση τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους-μέλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή ο κ.Μιχελάκης αναφέρει πως «οι ανακριτικές αρχές συγκέντρωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα το αποδεικτικό υλικό για την εγκληματική οργάνωση» ενώ σε ό,τι αφορά τις διασυνδέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι «υπήρχαν μεμονωμένες διασυνδέσεις και το είχαμε παρατηρήσει».

Ο κ.Μιχελάκης ρωτήθηκε για το μέγεθος του προβλήματος που ήρθε στην επιφάνεια με το παιδί που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά και απάντησε πως δεν πιστεύει ότι πρόκειται για ένα ειδικό πρόβλημα εντός της κοινότητας των Ρομά.

Τέλος, για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, σημειώνει πως «κάναμε θυσίες, που δεν έχει κάνει κανένας άλλος ευρωπαϊκός λαός σε καιρό ειρήνης. Αλλά μετά από όλες τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, να μας συνδράμουν διευκολύνοντας την ελάφρυνση του χρέους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης