Την ελπίδα του αναφορικά με την εύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα και μάλιστα άμεσα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους Financial Times.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να συζητήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα» διαμήνυσε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι κυρίως ευρωπαϊκό θέμα, αν και είναι κάτι που παρακολουθούμε, επειδή είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές».

Στο σχετικό της άρθρο η εφημερίδα αναφέρει πως ο Μνούτσιν ξεκαθάρισε μεταξύ των υπολοίπων ότι «ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες» και τονίζει, πως τα λόγια του δεν δείχνουν ότι προτίθεται να βάλει εμπόδια σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Με αυτά του τα λόγια ο Αμερικανός υπουργός βάζει φρένο στους φόβους όσων πίστευαν ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης