«Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού η απομάκρυνση Λαφαζάνη - Στρατούλη - Ήσυχου»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015, 00:17
«Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού η απομάκρυνση Λαφαζάνη - Στρατούλη - Ήσυχου»
«Βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο» αποδίδει στον ανασχηματισμό άρθρο-σχόλιο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Iskra.gr, ο οποίος απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

«Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους, Βαλαβάνη», επισημαίνεται στο αιχμηρό άρθρο, μέσω του οποίου, καλείται η κυβέρνηση να μην παγιδευθεί σε έναν ολισθηρό μονόδρομο που προδιαγράφει η απαράδεκτη συμφωνία με τους θεσμούς».

Ολόκληρη η ανάρτηση του ιστότοπου Iskra.gr:

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους, Βαλαβάνη.

Όσο κι αν η απομάκρυνση των «τριών» ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο. 

Συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπογράμμιζαν ότι για τον ίδιο η διατήρηση θέσεων και αξιωμάτων δεν μπορεί να έχει ως αντάλλαγμα εκπτώσεις σε όσα ο ίδιος θεωρεί ζητήματα αρχών για την Αριστερά και θεμελιώδη συμφέροντα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Οι ίδιοι συνεργάτες του τόνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του η κυβέρνηση, δεν πρέπει να παγιδευθούν σε έναν ολισθηρό «μονόδρομο» που προδιαγράφει η απαράδεκτη συμφωνία με τους «θεσμούς», αλλά να βρουν τη δύναμη να καταστήσουν προσωρινές τις πολιτικές αναδιπλώσεις και να αποτρέψουν πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναίρεση και ακύρωση τις ριζοσπαστικές προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Άλλοι παρατηρητές τόνιζαν ότι πέραν της απομάκρυνσης των «τριών» , ο ανασχηματισμός μάλλον δεν είχε καμία άλλη πολιτική αξία, εκτός και αν αξιολογηθεί ως τέτοια η περαιτέρω διεύρυνση του αριθμητικού δυναμικού της κυβέρνησης, κατά το πρότυπο πρηγούμενων περιόδων με «στοχευμένες» και «επιλεκτικές» τοποθετήσεις προσώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015, 00:22