Την άποψη ότι τις τρεις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις για την Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο παραγωγικές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί.

Ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί υποστηρίζει ότι χρειάζεται άμεσα μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, καθώς αποτελούν «αγκάθι» τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επισημαίνει όμως ότι οι συνομιλίες πρέπει να επισπευτούν, όπως δήλωσαν την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής Γερουσίας, σημείωσε ότι γνωρίζει τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας, αλλά δεν θέλησε να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συμφωνία (π.χ. η 5η Ιουνίου, όπως αναφέρουν Έλληνες αξιωματούχοι).

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, καθώς η χώρα θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης