Την ανάγκη τερματισμού της αβεβαιότητας εξήρε την Τρίτη ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της ειδικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

«Υπάρχει μία ολίσθηση, καθώς έχουμε καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης» σημείωσε ενώ απηύθυνε έκκληση σχετικά με την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει να καταλήξουμε σύντομα» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας με νόημα, ότι «όσο προχωρούν οι επαφές, τόσο αυξάνεται η εμπιστοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο: «η επίτευξη μίας τεχνικής συμφωνίας δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά και απαραίτητη ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα» ενώ τόνισε, πως «απαιτείται λίγη ακόμη προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση».

Εστιάζοντας στο προσεχές Eurogroup της Βαλέτας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή εξέφρασε την ελπίδα να «έχουμε μία καλή συζήτηση, ώστε να πραγματοποιηθεί μία εποικοδομητική συνεδρίαση» και συμπλήρωσε «Υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά βασιζόμαστε στη θετική στάση των θεσμών» σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της αξιολόγησης.

Τέλος ο Π. Μοσκοβίσι έκανε ειδική μνεία στους δημοσιονομικούς στόχους υπογραμμίζοντας «δεν μπορούμε να ζητάμε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια, γιατί αυτό πλήττει την ανάπτυξη», ενώ όσον αφορά το χρέος, διαβεβαίωσε, πως η Κομισιόν «θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις προσπάθειες για ένα βιώσιμο χρέος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης