Σε επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής και πολιτιστικής σκηνής μετατρέπεται η Ελλάδα το προσεχές 10ημερο, καθώς φιλοξενεί –στην Αθήνα και την Κέρκυρα- δύο εξόχως σημαντικές για την θετική προβολή της χώρας διεθνείς εκδηλώσεις.

Τη λαμπερή εκδήλωση των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, το προσεχές Σάββατο, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο το εύρος της διεθνούς πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, αλλά και την κρίσιμη  Σύνοδο του ΟΑΣΕ, στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα νωρίτερα, στο νησί των Φαιάκων θα διεξαχθεί και το μίνι Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Η σύνοδος του ΟΑΣΕ

Περισσότεροι από 50 υπουργοί Εξωτερικών έχουν δηλώσει συμμετοχή στη σύνοδο του ΟΑΣΕ, ενώ γύρω στους 300 δημοσιογράφους απ’ όλες τις χώρες-μέλη του διεθνούς Οργανισμού έχουν διαπιστευτεί για να καλύψουν το γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει την άφιξή τους όλοι οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, καθώς και η Ρωσική Ομοσπονδία.

Έχουν κληθεί, επίσης, να παραστούν οι γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ, της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και του Collective Security Treaty Organization, ενώ θα συμμετάσχουν, εκ μέρους της Ε.Ε., ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χ. Σολάνα και η Επίτροπος Φερέρο-Βάλντνερ.

Προς το παρόν το ατυχές περιστατικό με τον τραυματισμό της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (κάταγμα στον αγκώνα) δεν φαίνεται να αλλάζει το πρόγραμμα της άφιξής της στην Κέρκυρα.  

Τα εγκαίνια του νέου Μουσείου

Στην Ελλάδα αναμένεται τα επόμενα 24ωρα η άφιξη αρκετών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, πρωθυπουργών και προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτιστική σκηνή, για να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς την εντυπωσιακή τελετή εγκαινίων του νέου μεγαλοπρεπούς Μουσείου της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα θα βρεθεί στις 20 Ιουνίου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργοί κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόεδροι της Δημοκρατίας, διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, του πνεύματος και της επιστήμης.

Αν και τηρείται “σιγή ασυρμάτου” για τις εκπλήξεις που θα υπάρξουν το βράδυ της τελετής εγκαινίων, πρόσκληση για να παραστούν στα εγκαίνια έχουν δεχτεί 300 προσωπικότητες της εσωτερικής και διεθνούς σκηνής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης