Μουζάλας: Θα οδηγηθούμε κι εμείς σε μονομερείς ενέργειες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 09:54
Μουζάλας: Θα οδηγηθούμε κι εμείς σε μονομερείς ενέργειες
Σε μονομερείς ενέργειες μπορεί να αναγκαστεί να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε διπλωματικό επίπεδο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε σημερινή του συνέντευξη.

«Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας, θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες, όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» τόνισε ο κ. Μουζάλας στο euronews.

O αναπληρωτής υπουργός επέμεινε ότι η Αυστρία έκανε «εχθρική ενέργεια» με την πρωτοβουλία της να προχωρήσει στη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η Αυστρία ήταν μια φιλική χώρα, κάνει μια εχθρική ενέργεια, δεν τη χαρακτηρίζουμε εχθρική χώρα, χαρακτηρίζουμε όμως με σαφήνεια αυτή της την κίνηση εχθρική και επώδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη» είπε.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε πως η χώρα μας δεν ζήτησε ούτε και έλαβε μια δέσμευση για ανάκληση των πρόσφατων μέτρων, λέγοντας ότι «είπαμε ότι περιμένουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων που πήραμε στην περασμένη Σύνοδο. Κοιτάξτε, εμείς τις υποχρεώσεις μας τις έχουμε κάνει. Περιμένουμε την αλληλεγγύη».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 10:35