Ως «μεγάλη τιμή και ευθύνη» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την πρόταση που του έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «σε μια ιδιαίτερη ιστορική στιγμή για την Ευρώπη», όπου λόγω της τεράστιας ανόδου της Ακροδεξιάς και της ενσωμάτωσή της στην παραδοσιακή Δεξιά, η Ευρωπαϊκή Ένωση «βρίσκεται σε μια πρωτοφανή καμπή στην ιστορία της».

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρώτη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Μουζάλας στέλνει ένα μήνυμα ενάντια στην αποχή και υπενθυμίζει ότι «οι αποφάσεις που παίρνει η Ευρώπη πάρα πολλές φορές καθορίζουν την καθημερινότητά μας σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων». Εξηγεί ότι η άνοδος της Ακροδεξιάς «θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα της ζωής των Ευρωπαίων σε όλα τα κράτη μέλη» και φέρνει ως παράδειγμα τις πολιτικές που εφάρμοσαν ο Κουρτς στην Αυστρία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία και ο Σαλβίνι στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αναλύει τις προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο και επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να διατυπωθούν από την Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες πολιτικές, όπως ο τερματισμός της λιτότητας, η αναλογικότητα των μισθών σε όλη την Ευρώπη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης