Μουζάλας: «Καλή και ισορροπημένη» η πρόταση της Κομισιόν για επανέναρξη του κανονισμού του Δουβλίνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, 11:39
Μουζάλας: «Καλή και ισορροπημένη» η πρόταση της Κομισιόν για επανέναρξη του κανονισμού του Δουβλίνου
«Καλή και ισορροπημένη» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταδιακή επανέναρξη του κανονισμού του Δουβλίνου, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, το οποίο θα επικεντρωθεί στην υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

«Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου» δήλωσε από τη μεριά του ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όλα τα κράτη-μέλη με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο θα συμβάλουν στην εξεύρεση μιας κοινής λύσης.

«Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον» είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, εξηγώντας πως, αν η Ε.Ε. είχε ένα κοινό σύστημα ασύλου πριν από μερικά χρόνια, δεν θα αντιμετώπιζε αυτήν την τεράστια πίεση με το μεταναστευτικό. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Έφτασε η ώρα να τρέξουμε το τελευταίο μίλι για να υιοθετήσουμε μια κοινή πολιτική ασύλου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, 11:51