«Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν προέκυψαν από τις δηλώσεις πρωθυπουργών ευρωπαϊκών κρατών (Ουγγαρία, Σλοβακία) και όχι από θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Mega, ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι το θέμα δεν ετέθη καν στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι αυτό που εξετάστηκε είναι η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων και η μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη σε σχέση με τον κίνδυνο βομβιστικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι απομονωτικές και εθνικές “λύσεις”, όπως το να χτίζουμε τείχη, δεν βοηθούν. (Το προσφυγικό) Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το κακό είναι απ’ όλες τις δηλώσεις που έγιναν αυτό το χρονικό διάστημα, αυτές που πήραν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα ήταν εκείνες κατά της χώρας μας, οι οποίες ήταν και μεμονωμένες» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
Ενίσχυση της Frontex και εξουσιοδότηση για δράση δίχως αίτημα ζητούν Γερμανία-Γαλλία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 10:23

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης