Η εκκένωση του Ελληνικού και του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί την επόμενη προτεραιότητα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον Γ. Μουζάλα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του MEGA για την επιχείρηση εκκένωσης του πρόχειρου καταυλισμού της Ειδομένης, επεσήμανε ότι μόλις 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εκεί, οι οποίοι και θα αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «το αίσχος της φαβέλας», προσθέτοντας ότι μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών δημιουργήθηκαν 40.000-45.000 θέσεις φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε ώστε να μη δημιουργηθεί εκ νέου. Η επιχείρηση κράτησε πολύ καιρό και τώρα βρίσκεται στο αστυνομικό της κομμάτι, το οποίο εξελίσσεται με πρότυπο τρόπο» είπε.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τους περίπου 55.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα τόνισε ότι ένας μεγάλος αριθμός (που θα ξεπεράσει τις 10.000 – 15.000) θα μετεγκατασταθεί σε ευρωπαϊκά κράτη, ενώ ένας άλλος θα επωφεληθεί του προγράμματος οικειοθελούς επιστροφής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, κάποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για περίπου 10.000-15.000, επισημαίνοντας όμως ότι ορισμένοι θα επιστρέψουν στη χώρα τους, ακόμη κι αν δεν το θέλουν, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Μουζάλας: Έως τον Σεπτέμβριο ο επιμερισμός των προσφύγων σε όλη τη χώρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης