Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το χειρισμό στο θέμα της αξιολόγησης, ενώ χαρακτήρισε «απόλυτο φιάσκο» το χθεσινό Γιούρογκρουπ.

Η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ μιλώντας σε κομματικά στελέχη στη Λαμία, δήλωσε χαρακτηριστικά «με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση έχει δώσει λαβή στους δανειστές ακόμη και για παράλογες απαιτήσεις» και πρόσθεσε “καταφέραμε να ενώσουμε τους δανειστές εναντίον μας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Μπακογιάννη καταλόγισε στην κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και υπογράμμισε «αυτή η εξέλιξη προβληματίζει τη Νέα Δημοκρατία», ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τις εξελίξεις, προβλέποντας ότι «είναι πολύ πιθανό οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες».

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας «αυτές οι αρνητικές εξελίξεις είναι δυνατόν να αποτελέσουν μια καλή δικαιολογία για τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές εγκαταλείποντας την προσπάθεια παραμονής στην εξουσία με όποιο κόστος».

Αναφερόμενη στις απειλές της Τουρκίας για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών μίλησε για «σπασμωδικές πρώτες αντιδράσεις που δεν έχουν καμία βάση αφού η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι απόλυτα σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις και τους κανόνες διεθνούς δικαίου τα οποία έχει υπογράψει και η ίδια η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στη Λαμία από το μεσημέρι, όπου αρχικά επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο. Κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης σημείωσε «μπορούμε να έχουμε ελπίδες για το μέλλον αν η Νέα Δημοκρατία βγει ανοιχτά στην κοινωνία και πει την πραγματική αλήθεια», ενώ η κα Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Συναντήσεις και συζητήσεις τόσο με εργαζόμενους όσο και με επιχειρηματίες είχε η κα Μπακογιάννη στα εργοστάσια που επισκέφτηκε στη συνέχεια. Απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες, διαπίστωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική απέναντι στις επιχειρήσεις», χαρακτηρίζοντας συγχρόνως εχθρική την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στη χώρα μας» και υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον ιδιωτικό τομέα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να μιλήσει απόψε στις 9 στην ετήσια εκδήλωση της ΝΕ της ΝΔ στη Φθιώτιδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης