Η επικείμενη επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ, οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υπουργός Εξωτερικών πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 11 το πρωί έχοντας συνεργασία με τον πρωθυπουργό για περίπου μια ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξερχόμενη του πρωθυπουργικού γραφείου η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το ερχόμενο εξάμηνο είναι κρίσιμο για τα εθνικά μας θέματα. Σχετικά με την κατάσταση στην κυβέρνηση η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε, ότι η κυβέρνηση έχει έργο να κάνει και τα σενάρια περί εκλογών δεν κάνουν καλό καθώς ο κόσμος θέλει δουλειά και όχι σενάρια.
    
Χθες, μετά από αρκετές ημέρες, σημειώθηκε νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, στο Φαρμακονήσι.

Παράλληλα, αναστάτωση προκλήθηκε από την ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ.

Στην ιστοσελίδα εμφανιζόταν η περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και εντός του FIR Αθηνών ως «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης». Τελικά, το λάθος διορθώθηκε μετά από ελληνικό διάβημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης