«Να βγουν αυτοί που τους χρησιμοποιούσαν και να απολογηθούν. Εγώ ως ΝΔ δεν δέχομαι να πάρω τη ρετσινιά. Καθαρές κουβέντες. Έχεις κάνει την κουτσουκέλα; Πάρε την ευθύνη σου, δεν πρόκειται ο πρόεδρος της ΝΔ να τους πάρει στην πλάτη του», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη μέσω του Αlpha 989 για όσους είχαν σχέσεις με το κύκλωμα των εκβιαστών.

«Εγώ με αυτό το σήριαλ με τον Μαυρίκο χάρηκα πολύ διότι έχω καταθέσει πολλές αγωγές εναντίον τους», πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη ενώ απάντησε σε όσους λένε ότι οι εκβιαστές προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ: «η κρατική ΕΡΤ βγήκε με πρωτοσέλιδο της Ακροπόλεως, με επίθεση εναντίον του Β. Μεϊμαράκη, δυο ώρες πριν το debate και έβγαλε τηλεφωνικά τον Μαυρίκο ως μέγα πολιτικό αναλυτή και είναι άνθρωπος της ΝΔ αυτός»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στη Βουλή για τη λίστα Μπόργιανς, τονίζοντας πως στην επιστολή που παρουσίασε αναφέρεται ότι δεν υπήρχε λίστα το 2012.

«Είναι μια κυβέρνηση τόσο βαθιά αντιφατική. Ο Α. Τσίπρας χθες στη Βουλή ζήτησε συναίνεση και αμέσως μετά έφερε ένα χαρτί και έκανε χυδαία επίθεση (στη ΝΔ). Βλέπω έναν πρωθυπουργό να ψεύδεται από το βήμα της Βουλής. Έλα που ξέρω γερμανικά και είδα ότι στο χαρτί ο άνθρωπος έγραφε ότι την εποχή εκείνη, το 2012, δεν υπήρχε λίστα. Εντάξει, ο κος Τσίπρας δεν ξέρει γερμανικά. Τον παρέσυρε κάποιος καρεκλοκένταυρος που του έδωσε το χαρτί την τελευταία στιγμή; Ή το ήξερε ο ίδιος; Όπως και να έχει, ο πρωθυπουργός «πιάστηκε με το κατσίκι στην πλάτη, που λένε στην Ευρυτανία», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι «το στοίχημα στις 6-7 Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής είναι εξαιρετικά μεγάλο για τους ευρωπαίους ηγέτες: Ή θα υπάρξουμε ή θα διαλυθούμε. Αυτή η άτυπη γραμμή διαχωρισμού μεταξύ παλαιάς και νέας Ευρώπης σήμερα γίνεται με τοίχους. Χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία εμφανίζουν δείγματα αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής ιδέας και -τολμώ να πω- της δημοκρατικής λειτουργίας. Είναι ανησυχητική η κατάσταση. Η Ευρώπη ταλανίζεται εσωτερικά, παρουσιάζει πρόβλημα συνοχής. Δεν υπάρχουν μεγάλοι ηγέτες με εξαίρεση ελάχιστους. Οι κοινωνίες αντιδρούν. Χρειάζεται σοβαρότητα η κατάσταση. Είναι βέβαιο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άργησε να διαχειριστεί το ζήτημα του προσφυγικού: «στο ότι αργήσαμε δεν υπάρχει αμφιβολία. Κάναμε 7 μήνες να καταλάβουμε ότι οι μετανάστες δεν λιάζονται, ότι χρειαζόμαστε τις δομές, να ξεχωρίσουμε τους μετανάστες από τους πρόσφυγες. Πρέπει να υπάρξουν κλειστές δομές για τους μετανάστες. Η αναλογία είναι τώρα 70-30 (μετανάστες-πρόσφυγες). Προσγειώθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, πάλι καλά, ας ενωθούμε τώρα να δούμε τί θα κάνουμε».

«Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε διάβημα στην αυστριακή πρέσβη μια μέρα πριν ξυπνήσει το ΥΠΕΞ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δουλεύει το προσφυγικό περισσότερο από ότι δουλεύει στο εσωτερικό του κόμματος αυτή τη στιγμή. Αντιλαμβάνεται τί σημαίνει για τον κοινωνικό ιστό. Η ΝΔ δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ανάμειξη του ΝΑΤΟ η κα Μπακογιάννη είπε ότι «η ΝΔ τάχθηκε θετικά αφού υπήρχε ρητά και κατηγορηματικά η δέσμευση ότι θα επιστρέφουν οι μετανάστες-πρόσφυγες στην Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος που ταχθήκαμε θετικά. Η Τουρκία κωλυσιεργεί, πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Για τη συναίνεση που επιδεικνύει η ΝΔ στο προσφυγικό απάντησε χαρακτηριστικά: «εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Με μεγάλη δυσκολία χώνεται το σύνολο σε ένα τσουβάλι. Η πατρίδα είναι πάνω από όλα».

Τέλος, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις επανέλαβε ότι «δεν καλέσαμε τους αγρότες να βγούνε στα μπλόκα».

ΠΗΓΗ: Alpha 989

Διαβάστε επίσης: Αντιμέτωποι με τα ισόβια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης