Τη θέση της υπέρ της χρήσης καμερών ασφαλείας για την προστασία της ασφάλειας του πολίτη εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας, αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος απαιτεί από την κυβέρνηση, αλλά και από όλους τους φορείς, να υπάρξει τάξη και ασφάλεια στην πόλη των Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός επανέλαβε την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός τον οποίο έχουν αγοράσει οι κυβερνήσεις για την προστασία των πολιτών, όπως π.χ. οι κάμερες.

«Η κοινή λογική λέει ότι όταν οι κάμερες των ιδιωτών χρησιμοποιούνται όπως της Εθνικής Τράπεζας, του “Γερμανού” ή οποιαδήποτε άλλη κάμερα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και οι κάμερες που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ασφάλειά του», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εν τω μεταξύ ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ κατά τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι η ελληνική προεδρία να συμβάλει στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, όπως η περιοχή του Καυκάσου και της κεντρικής Ασίας και ταυτόχρονα να διευκολύνουμε ένα διάλογο, ο οποίος κρίνεται από όλους αναγκαίος, ένα διάλογο πάνω στις προτάσεις του Ρώσου Προέδρου και του Γάλλου Προέδρου για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ασφάλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης