Μπακογιάννη στο συνέδριο του Economist: Χρειάζεται πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ευρώπης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 13:31
Μπακογιάννη στο συνέδριο του Economist: Χρειάζεται πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ευρώπης

«Χρειάζεται πιο στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, η οποία επί του παρόντος λείπει» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Συνέδριο του Economist η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε επίσης ότι ΗΠΑ και Ευρώπη πρέπει να έχουν μια κοινή πολιτική απέναντι στην Κίνα και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα αυτό γίνονταν μόνον από την Αμερική αφήνοντας έξω την Ευρώπη και αυτό είναι πρόβλημα.

Όπως είπε, μιλώντας στο συνέδριο: «η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της» και υπογράμμισε ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει σιγά-σιγά μία γενιά νέων πολιτικών που παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν περιμένουν να λάβουν τις πρωτοβουλίες οι ΗΠΑ.

Επίσης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και δήλωσε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες στο θέμα της μετανάστευσης, ενώ για το ζήτημα της Τουρκίας σημείωσε ότι περιμένουμε τους συμμάχους να αντιδράσουν στο θέμα της Κύπρου.

Τέλος, σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση τη χαρακτήρισε «ικανή, αξιοκρατική, φιλική στις επενδύσεις, η οποία θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την πάταξη της γραφειοκρατίας», ενώ για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις βασικές γραμμές ώστε η Ελλάδα να είναι χώρα σταθερότητας στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 13:38