Με το πολιτικό σκηνικό να έχει πάρει φωτιά και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να μοιάζει κάτι περισσότερο από ορατό, οι μηχανές των κομματικών επιτελείων δουλεύουν στο φουλ, καταρτίζοντας τα ψηφοδέλτιά τους.

Τρεις νέες παραιτήσεις προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στον μακροσκελή κατάλογο των Γενικών Γραμματέων που εγκαταλείπουν τα πόστα τους, προκειμένου να ριχτούν στη μάχη του σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον χορό των αποχωρήσεων άνοιξαν τη Δευτέρα οι πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος σκοπεύει να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στον νομό Ηλείας και του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης που… ανοίγει πανιά για Λέσβο. Τις δύο παραιτήσεις έκανε δεκτές ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αποδέχτηκε, τη Δευτέρα, την παραίτηση του Αγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας.

Την Τρίτη, εγκατέλειψε το πόστο του ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Άγγελος Τσιγκρής, εκδηλώνοντας, παράλληλα, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Αχαΐας.

Ο κ. Άγγελος Τσιγκρής αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του:

«Κύριε Υπουργέ, με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές στο Νομό Αχαΐας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17ηΔεκεμβρίου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας».

Στη Β’ Αθήνας, με το ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες να πολιτευτεί ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος, υπέβαλε την παραίτησή του, μέσω μακροσκελούς επιστολής του, που κοινοποίησε προς τον Πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Τον κατάλογο των -μέχρι στιγμής- παραιτήσεων συμπληρώνει η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, που εγκατέλειψε τη θέση της το απόγευμα της Τρίτης.

Η κα Γιαννακίδου αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της στη ΓΓΑ και ανέβασε μια δήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ενα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θ΄ αρχίσει. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή».

Εξάλλου, την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει κι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου να πολιτευτεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης