Tην αναγκαιότητα της εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλέξει ο ελληνικός λαός, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει ότι για την ώρα δεν είναι απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων. «Θα συγκεντρωθούμε σε αυτά τα μέτρα, εγώ δεν πιστεύω ότι κάθε φορά που αποφασίζουμε ένα πρόγραμμα είναι σωστό να μιλάμε για ένα άλλο πρόγραμμα. Πρέπει να εστιάσουμε εδώ, σε ένα πρόγραμμα, που επαναλαμβάνω, είναι αρκετά φιλόδοξο και αρκετά δύσκολο. Τώρα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η Ελλάδα στην εφαρμογή και στην εκτέλεση κι εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρουμε τεχνική βοήθεια γι’ αυτή την υλοποίηση», αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει: «Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για την εσωτερική πολιτική. Σεβόμαστε πάντα την ψήφο των πολιτών. Είναι οι ‘Ελληνες πολίτες που πρέπει να εκλέξουν την κυβέρνησή τους. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, που θα εκλεγεί. Αλλά δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κι αν εκλεγεί θα έχει την ανευθυνότητα να θέσει σε αμφισβήτηση ένα πρόγραμμα το οποίο τόσο προσεκτικά διαπραγματευτήκαμε και τώρα είναι η μόνη ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας».

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης