Οι πολιτικοί στην Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσουν «να περιμένουν ένα ελληνικό ατύχημα» και θα πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας με την Αθήνα για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πήρε πολύ χρόνο στους πολιτικούς στην Ευρώπη για να βρεθεί μια λύση, αφήνοντας για καιρό την Ελλάδα μπροστά στον κίνδυνο στάσης πληρωμών του χρέους της, είπε ο Ζ.Μ. Μπαρόζο στο BBC και συμπλήρωσε: «Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι περιμένουν ένα ατύχημα ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν στην πραγματικότητα μια μεγαλύτερη καταστροφή. Έχει περάσει πολύς καιρός αυτή τη στιγμή για να βρεθεί μια λύση. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό τώρα να βρούμε αυτή τη λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρόσφατα προειδοποίησε πως μια ελληνική έξοδος θα μπορούσε να προκαλέσει την έναρξη της αποσύνθεσης του ευρώ. «Σπάει το ταμπού και δημιουργεί προηγούμενο» είχε πει χαρακτηριστικά τον Απρίλιο.

Στο BBC δήλωσε επίσης: «Σίγουρα θα είναι αρνητικό για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ, εάν υπάρξει στάση πληρωμών, χρεοκοπία, ή εάν υπάρξει Grexit. Πιστεύω όμως ότι μπορεί ακόμα να βρεθεί μια λύση».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης