«Μπερδεύεται ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για χαμένη ψήφο»

«Μπερδεύεται ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για χαμένη ψήφο»

Αυστηρά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιλία του στο Περιστέρι και συγκεκριμένα την αναφορά περί «χαμένης ψήφου». Στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπερδεύεται συχνά» και πρόσθεσαν ότι «λανσάρει αυτήν τη θεωρία με το επιχείρημα ότι δήθεν "είμαστε όλοι ίδιοι"».

Τα ίδια στελέχη επεσήμαναν ότι «συγχέει πολιτικές διαδρομές και αξίες. Σε αντίθεση με εκείνον είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία, το έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν την εκχωρούμε, δεν τη δανείζουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καπηλευτεί».

Στο Κίνημα Αλλαγής εξηγούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούν για τρίτη φορά να στήσουν την ίδια παγίδα. Υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ντέρμπι, ενώ το ματς έχει λήξει. Πρόκειται για παλιό κόλπο, αλλά δεν τσιμπάει κανείς». Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας πως «όποιος αναπαράγει αυτό το δίπολο δίνει ανάσα ζωής. Αυτό το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης και το κάνει συνειδητά, γιατί και οι δύο βολεύονται παριστάνοντας τους δήθεν μονομάχους».

Για το Κίνημα Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας αποστρατεύεται πολιτικά μόνο με την ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ. «Γι' αυτό, την Κυριακή καμία ψήφος χαμένη, να σπάσουμε το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και να στείλουμε πραγματικό μήνυμα αλλαγής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Παύλος Χρηστίδης, ενισχύοντας τη συγκεκριμένη κριτική δήλωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι να εγκλωβίσουν ένα συγκεκριμένο προοδευτικό κομμάτι ψηφοφόρων, για να σταματήσουν την ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ. Κατέστησε σαφές ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και η αναμενόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει άμεσα να γίνουν εθνικές εκλογές. «Το λέγαμε από καιρό και το ξαναλέμε» είπε ο κ. Χρηστίδης στην τελευταία προ των εκλογών συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες στη Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον παλμό και το καλό κλίμα στη χθεσινή κεντρική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, στην πλατεία Κοτζιά, και πρόσθεσε πώς ενισχύει την αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι πολύ καλό. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 12:33