Τουλάχιστον τρεις Έλληνες ιδιώτες έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να «μπλοκάρουν» το άνοιγμα των λογαριασμών τους στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι άλλοι εκ των υπόπτων, από τους οποίους ζητήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους, προτίθενται κι αυτοί να προχωρήσουν σε όλες τις νομικές ενέργειες το επόμενο διάστημα, ώστε να παραμείνουν κλειστοί.

Για το λόγο αυτό, ο Γενικός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργος Σανιδάς, με αίτημά του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει τη συνδρομή νομικού παραστάτη, προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, επτακόσιοι πολίτες αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκε στο μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητώντας να δοθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, αλλά και να τους επιδειχθούν όλα τα στοιχεία από τη Siemens, που αφορούν στις ύποπτες διαδρομές χρηματικών ποσών από τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας. Υποστηρίζουν ότι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ως φορολογούμενοι πολίτες ποιοι είναι οι διεφθαρμένοι και ποιοι οι αδιάφθοροι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, υποστήριξε ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον για να ζητήσουν τα στοιχεία, ούτε και νομικό έρεισμα, αλλά ενδεχομένως πολιτικό ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι ο μόνος που θα μπορούσε να έχει έννομο συμφέρον είναι ο πρόεδρος της Βουλής, ως εγγυητής της διαφάνειας του πολιτικού βίου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης