Ηλεκτρονικά συστήματα προκειμένου να μπλοκάρουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα σε στρατιωτικές μονάδες χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταθέτουν ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους σημειώνουν ότι η πολιτική ηγεσία με απόφασή της έδωσε τη δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων παρεμπόδισης της χρήσης κινητών, «αν και γνωρίζει ότι εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του προσωπικού».

Οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται εντοπίζουν όσα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα σε χώρους όπως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στους οποίους απαγορεύεται -πλην εξαιρέσεων- η χρήση κινητής τηλεφωνίας.

Από την άλλη, έγγραφο της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ασφαλείας του ΓΕΣ του περασμένου Απριλίου επισημαίνει ότι έπειτα από ελέγχους διαπιστώθηκε «αλόγιστη και ανεξέλεγκτη» χρήση των κινητών «με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια πληροφοριών-προσωπικού και εγκαταστάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης