«Μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 20:40
«Μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση»
Στην εκτίμηση ότι στη βάση προγραμματικών συμφωνιών μπορεί να επιτευχθεί συνάντηση των δυνάμεων που συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση προέβη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης λέγοντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, πως η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κουβέλης εν όψει του τρίτου συνεδρίου του κόμματος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια του κόμματος να επιτύχει την ολική του επαναφορά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ συμπίπτει με μια συγκυρία όπου η κοινωνία εξακολουθεί να καταβάλλει το βαρύ τίμημα της κρίσης, τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του.

Χαρακτήρισε δε θηλιά στο λαιμό των πολιτών τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση, η οποία έχει, όπως είπε, εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε τα μέτρα που επιβάλλονται άδικα και επισήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους φορολογικούς ελέγχους, με κορυφαίο παράδειγμα, όπως σημείωσε, τη λίστα Λαγκάρντ.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση ότι το βατερλό του ΕΝΦΙΑ και η έκρηξη της ανεργίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 20:40