Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά και την πρωινή συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας την ευχή που έδωσε ο δήμαρχος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να κερδίσει έστω και με μια ψήφο τις εκλογές», ο κ. Μπουτάρης είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου: «Το είπα από πλήρη και σοβαρότατη πεποίθηση. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία του. Όλο το ενδιάμεσο, με τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα, ήταν αναγκαίο κακό για να καθαρίσει η εικόνα όσο γίνεται περισσότερο. Έκανε τη μεγάλη στροφή όταν το «όχι» το έκανε «ναι». Ανέλαβε μια υποχρέωση, την οποία στήριξε όλο το πολιτικό σύστημα και οφείλουν ευρωπαϊκά κόμματα να συνεχίσουν να τον στηρίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη, ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των υπολοίπων δημοκρατικών δυνάμεων, με πρωθυπουργό όμως τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι πρέπει να πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα πρωθυπουργό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπει στην αντιπολίτευση, σκεφτείτε τι έχει να γίνει από αντιδράσεις σε εφαρμοστικούς νόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thestival.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης