Μπουτάρης: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Μπουτάρης: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»
Για παρερμηνεία των δηλώσεών του σχετικά με το αν πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει τον όρο «Μακεδονία» στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης οι δηλώσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου παρερμηνεύτηκαν ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε όταν το είπε.

«Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον, πρέπει να τονίσω ότι όταν ελεγχθεί αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν» δήλωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του, με τις οποίες πρότεινε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομασθεί σε «Νίκος Γκάλης», ο κ. Μπουτάρης είπε «κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ για αλλαγή του ονόματος Μακεδονία, ένα προβληματισμό ανέφερα».

«Όσον αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, είπα ένα όνομα γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος» επεσήμανε. 

Στη συνέχεια δήλωσε «αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Μακεδονία κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο και καλά θα είναι να κατέβουν οι τόνοι για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τους δύο. Συμφωνία καλή για έναν δεν υπάρχει» κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Διαβάστε επίσης:
 "Να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία σε Ν. Γκάλης"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 15:32