Σημαντικό ορόσημο για τον ευρύτερο τομέα του κυπριακού τουρισμού χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Nίκος Αναστασιάδης τη δημιουργία υφυπουργείου Τουρισμού, μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης του άρτι διορισθέντος υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ο τομέας του τουρισμού εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή εκσυγχρονισμού. «Πρόκειται για έναν τομέα ο οποίος παραμένει ζωτικής σημασίας, όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αυτό αντανακλάται στην καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με τη σταθερή υψηλή συνεισφορά του στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας, με ποσοστό πέραν του 13%» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης με τη σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού είναι η ενίσχυση της στρατηγικής σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την ενδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία του τομέα και η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων στην τουριστική βιομηχανία.

Αναφερόμενος στην αλματώδη αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ο Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο οι συνολικές αφίξεις ανήλθαν στα 3,8 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τον μέγιστο αριθμό αφίξεων τουριστών που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο.

Σε σχέση με παράπονα που διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο Παραλιμνίου ότι ο υφυπουργός Τουρισμού δεν προέρχεται από την περιοχή Αμμοχώστου, που συνεισφέρει το μισό στο τουριστικό προϊόν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο διορισμός του Σάββα Περδίου έγινε με κριτήριο τα προσόντα του και ανεξαρτήτως της καταγωγής του.

Από τη μεριά του, ο κ. Περδίος διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς του κυπριακού τουρισμού, προκειμένου να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις, τα νομοσχέδια και η εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό θα γίνουν σταδιακά και με υπομονή, επισημαίνοντας πως για την επίτευξη των στόχων χρειάζεται σκληρή δουλειά. Το μεσημέρι έγινε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού η τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου από τον πρόεδρο του οργανισμού που καταργείται, Άγγελο Λοΐζου, στον πρώτο υφυπουργό Τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης