Ν. Ανδρουλάκης: «Oι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 11:43
Ν. Ανδρουλάκης: «Oι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα»
Τις «αγωνίες» του ελληνικού λαού για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και για την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετέφερε την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Στη σχετική συζήτηση τόνισε ότι «οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα, κάτι που επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που μιλάμε για το μεταναστευτικό».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι διμερές, αλλά μια συμπεριφορά που αγγίζει συνολικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις». Ανέφερε, δε, την περίπτωση του Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, όπως και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, και βέβαια την παρεμπόδιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εκλέχθηκα από τον ελληνικό λαό για να τον εκπροσωπώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω τις αγωνίες τους» είπε, καταλήγοντας με τα ερωτήματα:

Τι είναι έτοιμη να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Τι είναι έτοιμη να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτών και η άδικη περιπέτεια που βιώνουν;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 12:26