Στη Χίο βρέθηκε, το πρωί της Τρίτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 102 ετών από την απελευθέρωση του νησιού.

Ο κ. Δενδιάς, στο μήνυμά του ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να ξεκινώ τις επισκέψεις στα νησιά και στις μονάδες από εδώ από τη Χίο. Τον τόπο που κατέβαλε βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες υπέρ της ελευθερίες και στον οποίο γεννήθηκαν προσωπικότητες που από τα αρχαιότατα χρόνια επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίσκεψή μου στην 96 ΑΔΤΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 102 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό, ανήμερα της εορτής των πολιούχων της Χίου. Τότε όταν έγινε πράξη το όραμα για την ένωση με τη μητέρα Ελλάδα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα «Τότε αλλά και στη νεότερη ιστορία της η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία ενότητα και οργάνωση μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ειδικά τώρα ο ελληνικός λαός μπορεί να γίνει ξανά το παράδειγμα για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς».

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η χώρα μας να βγει νικήτρια. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Ενωμένοι, αγαπημένοι θα βγούμε από την κρίση. Με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης