Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ο κ. Τόσκας έβγαλε «απαγορευτικό» για την ΠΟΑΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους ίδιους τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Είναι τελείως διαφορετικό» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄Αθηνών, Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του, στον ρ/σ του Alpha.

«Μας κάνει εντύπωση πως απαγορεύει συγκεντρώσεις μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται «Αριστερή», τόνισε ιδιαίτερα επικριτικά ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε: «Επί των ημερών μας, όταν απλώς χωροθετούσαμε διαφορετικά (κάποια) συγκέντρωση, όταν επρόκειτο να έρθει κάποιος ξένος επίσημος, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε στα κάγκελα! Φώναζε και έλεγε ότι καταργείται το δημοκρατικό δικαίωμα. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση της Αριστεράς απαγορεύει συγκέντρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός, τόνισε: «Στην Ελλάδα έχει πάψει να υπάρχει δημόσια τάξη και το κράτος καθημερινά γελοιοποιείται. Αυτό νομίζω είναι και κτήμα της αντίληψης του κάθε πολίτη. Το κράτος αναγνωρίζει ότι εκεί υπάρχει άβατο».

«Αν με ρωτήσετε αν μπορώ, σαν πολίτης, να περπατήσω με ασφάλεια στα Εξάρχεια, θα σας απαντήσω ότι δεν μπορώ. Αυτό συναρτάται με την ιδιότητα που είχα και με την αδυναμία του κράτους να μου επιτρέψει να το κάνω» σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα ανέφερε: «Ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν αντιμετώπιζα τα Εξάρχεια ως άβατο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επί των ημερών μας, η Βίλα Αμαλία, που σήμερα είναι σχολείο, εθεωρείτο φρούριο, και, μάλιστα, μου έλεγαν ότι αν τολμήσω να την «εκκαθαρίσω» θα πέσει η κυβέρνηση. Σαν θυμίζω, επίσης, το σπίτι της Μαρίας Κάλλας, την οδό Πατησίων, τις επιχειρήσεις στη Νομική και στο Πολυτεχνείο και όλη τη δραστηριότητα που είχε ετοιμαστεί για την πλήρη εκκαθάριση αυτής της περιοχής. Διακόπηκε γιατί τότε δημιουργήθηκε το θέμα της ΕΡΤ, άρα το ενδιαφέρον των αστυνομικών δυνάμεων στράφηκε στην περιφρούρηση του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής. Αλλιώς και το ζήτημα των Εξαρχείων θα είχε επιλυθεί πλήρως», παρατήρησε.

«Είναι κρίμα μια από τις ωραιότερες, τις καλύτερες και τις οικονομικά πιο ανθηρές στο παρελθόν γειτονιές της Αθήνας, να έχει φτάσει σε αυτά τα χάλια», επεσήμανε και είπε: «Υπάρχει ανοχή σε οτιδήποτε αυτοαποκαλείται «αναρχικό», «αντιεξουσιαστικό», «αντικρατικό» και υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση εις βάρος αυτών που είναι από το Σύνταγμα και τους νόμους επιφορτισμένοι να επιβάλλουν τη νομιμότητα. Να διαμαρτυρηθούν θέλησαν αυτοί οι άνθρωποι».

«Αν αξιοποιηθεί σωστά ο χώρος του Πολυτεχνείου, σε συνδυασμό με τον χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τότε και τα Εξάρχεια, θα γίνουν ένας πόλος έλξης», ανέφερε.

Ο κ. Δένδιας με αυστηρή κριτική κατά των κυβερνώντων, υπογράμμισε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια. Ό,τι λέει, δεν το παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Αυτή τη στιγμή το κράτος, όχι μόνο ανέχεται, αλλά και ενθαρρύνει το φαινόμενο των καταλήψεων. Αυτή η πολύ κακή κυβέρνηση, η οποία έχει μια άθλια οικονομική πολιτική, έχει αποτύχει σε όλα, περικόπτει μισθούς, συντάξεις και ό,τι κινείται και αναπνέει, σαν «αντάλλαγμα» στις ακραίες ομάδες παρέχει ανοχή στην παραβατικότητα».

«Μου κάνει εντύπωση πως μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται «Αριστερή» αντιλαμβάνεται τον συνδικαλισμό μόνο ως κηδεμονευόμενη οντότητα. Δεν μπορεί να τον αναλύσει αλλιώς» σχολίασε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα παρατήρησε: «Γι’ αυτήν την άθλια κατάσταση με τα σκουπίδια υπάρχει απόλυτη και μονοδιάστατη κυβερνητική ευθύνη. Αυτό το θέμα των σκουπιδιών, σημειολογικά δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τα βασικά πράγματα. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε το ζήτημα αποκομιδής των σκουπιδιών, θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας; Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται ο τουρισμός, μολύνεται το περιβάλλον, επιδεινώνονται μέσα στον καύσωνα οι συνθήκες ζωής και έχουμε και μια κυβέρνηση, η οποία μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης ανικανότητας, μας λέει παραμύθια».

Και καταλήγοντας αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα του χρέους θα ξανατεθεί υπό άλλους όρους και υπό άλλες συνθήκες, από άλλη κυβέρνηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης