Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Το ”αναζητούμε νομοθετική ρύθμιση” δεν συνιστά απάντηση. Ιούνιο μήνα, με την τουριστική σεζόν στο πικ και να είναι οι πόλεις της Ελλάδας γεμάτες σκουπίδια, αυτό δεν έρχεται από παλιά. Μην λέμε ότι όλοι μαζί φταίμε για ό,τι έχει γίνει. Υπάρχει κυβέρνηση 2,5 χρόνων», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄Αθηνών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Και τόνισε: «Θεωρώ απαράδεκτο το να γεμίζει η χώρα με σκουπίδια, να διαλύεται συνολικά ο τελευταίος εναπομείνας κλάδος της ελληνικής οικονομίας που ακμάζει, ο τουρισμός. Αυτό είναι κακό για όλους μας. Και για τους ανθρώπους αυτούς που διαμαρτύρονται.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί (η κυβέρνηση) τους είχε τάξει νομιμοποίηση. Τώρα, με τα σκουπίδια στους δρόμους, ζητάμε να αναμορφώσουν τους οργανισμούς τους. Πώς θα τους αναμορφώσουν; Όχι να κοιτάξουν πόσοι χρειάζονται για την καθαριότητα αλλά πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται μπορούν να χωρέσουν μέσα σε έναν πιο μεγάλο οργανισμό. Μετά θα πάμε στην τρόικα και θα της πούμε ότι αυτοί είναι εκτός. Αυτό δεν έχει διασφαλιστεί διότι ο ένας Υπουργός λέει ότι είναι εκτός και ο άλλος ότι είναι εντός. Μετά από αυτό, θα πάμε να προκηρύξουμε διαγωνισμό και έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Τώρα. Όχι αύριο. Η κυβέρνηση έχει τη συνολική ευθύνη τήρησης της νομιμότητας και της δημόσιας υγείας.Η χώρα πρέπει να είναι καθαρή και πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Και υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής Β΄Αθηνών, παρατήρησε: «Έχουμε μια κυβέρνηση τριών ετών. Άρα, να ψάξουμε να βρούμε τι έγινε το 1922 όταν χάσαμε τη Μ. Ασία, μπορούμε να το ψάξουμε αλλά δεν έχει σημασία. Η κυβέρνηση, είτε δια νομοθετικών ρυθμίσεων είτε δια υποσχέσεων, είχε υποσχεθεί στους συγκεκριμένους ανθρώπους ότι «μην ανησυχείτε, θα τα κανονίσουμε». Και εμμέσως λέει τώρα ότι ψάχνουν να βρούνε κάτι ώστε να τα μπαλώσουν. Δεν γίνεται έτσι αυτή η δουλειά. Γίνεται με ευθεία εξήγηση ότι όταν είναι σύμβαση, είναι σύμβαση, όταν είναι Σύνταγμα, είναι Σύνταγμα, όταν είναι Νόμος, είναι Νόμος. Αυτή η κυβέρνηση εξαπάτησε αυτούς τους ανθρώπους».

«Εμείς δεν την ψηφίσαμε αυτήν την ρύθμιση με την οποία έκλεισε το «μάτι» στους συμβασιούχους η κυβέρνηση. Μην μας καταλογίζετε οπότε ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στο δρόμο σήμερα. Είναι δική σας ευθύνη, εισπράξτε την και λύστε το», τόνισε και καταλήγοντας, είπε χαρακτηριστικά: «Και η δημόσια υγεία και ο τουρισμός είναι σε τεράστιο κίνδυνο αυτή τη στιγμή, και φταίει η κυβέρνηση και κανένας άλλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης