Ν. Φίλης: Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή, θα ανανεωθεί

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 09:39
Ν. Φίλης: Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή, θα ανανεωθεί
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντιρροπιστούν ή και να αλλαχθούν στην πορεία, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε όμως ότι σημασία έχει να ξεκινήσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ερωτηθείς αν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος. Πρόσθεσε πάντως ότι η κυβέρνηση επιδιώκει -και αυτό φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει- να υπάρξει μια συμφωνία, που θα συνοδεύεται από τη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι μετά τη συμφωνία, το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέδριο τον Σεπτέμβριο, στο οποίο όλοι πρέπει να προσέλθουν με τις απόψεις τους και να σεβαστούν τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας.

Πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση.

 Σε ερώτηση για την προτροπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να μην ψηφιστεί η συμφωνία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ακατανόητη κίνηση, γιατί, όπως είπε, γιατί το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο εκλογών εκτίμησε ότι έχουμε μια αλλαγή πολιτικού κλίματος και προϋποθέσεων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο.
«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 09:46