Ν. Φίλης: «Μεταρρύθμιση που να καθιστά το σχολείο ελκτικό»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 12:22
Ν. Φίλης: «Μεταρρύθμιση που να καθιστά το σχολείο ελκτικό»
Να ξεκινήσουν τα σχολεία την πρώτη μέρα του νέου εκπαιδευτικού έτους με όλο το προσωπικό και τα βιβλία θέτει ως «το μεγάλο στοίχημα για εφέτος» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».

«Τα βιβλία σε πολλά σχολεία έχουν ήδη φτάσει. Δηλαδή, το στοίχημα αυτό φαίνεται να κερδίζεται και θα κερδηθεί μέχρι τις 12 του Σεπτέμβρη, που θα ανοίξουν τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Πάμε να κάνουμε μια μεταρρύθμιση που να καθιστά το σχολείο ελκτικό κι όχι έναν διάδρομο για τα παιδιά που περνούν και φεύγουν και δεν δίνουν καμία σημασία». «Αυτό», όπως εξήγησε, «σημαίνει ότι το περιεχόμενο των μαθημάτων πρέπει ν' αλλάξει και πρέπει το ωράριο να είναι πιο λογικό. Διότι τα επτάωρα κάθε μέρα απλώς και μόνο για να βάζουμε μαθήματα χωρίς να είναι ουσιαστική η διδασκαλία τους είναι ένα πρόγραμμα που διώχνει τα παιδιά, δεν τα κερδίζει».

Αφού επεσήμανε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση με το ζήτημα της παραπαιδείας «είναι ευθύνη ενός συστήματος, το οποίο έχει υποβαθμίσει, σχεδόν νεκρώσει το λύκειο», ανέφερε πως «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις πραγματικές καταστάσεις ούτως ώστε να μην είναι αναγκαίο το παιδί να πηγαίνει σε φροντιστήρια», κάτι που, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να γίνει σήμερα-αύριο, αλλά δεν είναι κάτι που δεν θα γίνει ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 14:03