Ν. Ηλιόπουλος: «Επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 13:11
 Ν. Ηλιόπουλος: «Επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων»

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα «αύξηση στον βασικό μισθό», ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατανάλωση, «στην οποία βασίζεται η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε πως έτσι υποστηρίζεται ένας «ενάρετος κύκλος για την οικονομική δραστηριότητα». 

«Όταν το 2012 μειώθηκε κατά 23% ο κατώτατος μισθός και κατά 32% για τους νέους με το επιχείρημα ότι θα συγκρατηθούν η ύφεση και η ανεργία, τελικά ζήσαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία, και όταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος, και η κατανάλωση ενισχύθηκε και η ανεργία συνέχισε να μειώνεται» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν και προς τον συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού». 

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ κατέκρινε το γεγονός ότι «εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης είμαστε η μοναδική χώρα που συζητάει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών». Συμπλήρωσε, δε, ότι «τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας την πληρώσαμε με την αποτυχία των εμβολιασμών» και συνέχισε: «Άνω των 60 και 70 ετών το 20% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ άνω των 80 το 27%. Η κατάσταση αυτή συμβάλλει ώστε και τα σχολεία να λειτουργήσουν ως επιταχυντής της πανδημίας». 

Χαρακτηρίζοντας «βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο πρέπει να αλλάξει τώρα», σημείωσε ότι «πρέπει να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία καθώς μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να καταστραφεί μορφωτικά επειδή η κυβέρνηση δεν μερίμνησε να λειτουργήσουν με ασφάλεια». Υποστήριξε ακόμη ότι «με μειωμένα τμήματα με λιγότερα παιδιά μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο για τη διαγραφή ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, τη στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και στη βάση αυτού θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 13:43