«Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το θέμα δεν είναι να μαντέψουμε το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αν, δηλαδή, θα δοθεί απάντηση στα σοβαρά αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν πλατιά λαϊκά στρώματα, αν θα αντιμετωπιστεί η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια “εντός των τειχών” και να καλλιεργήσουν αυταπάτες για την επόμενη μέρα, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί» επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας, σήμερα, στο ρ/σ «Real FM».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς, όπως εξήγησε, «υπάρχει κόκκινη γραμμή που ενιαιοποιεί τις πολιτικές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αυτή είναι πολιτικές, κατευθύνσεις, στρατηγική της ΕΕ, συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, στρατηγική συμφωνία με τους Αμερικάνους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούσαν να συνεργαστούν μεταξύ τους, το βλέπουμε άλλωστε σε μια σειρά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, τα περισσότερα εκ των οποίων έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα οι διαφορές που τεχνητά οξύνονται είναι για να συγκαλύψουν την ταυτότητα που υπάρχει όσον αφορά τις στρατηγικές επιλογές, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις κάθε κόμματος, οι οποίες, όμως, δεν αλλάζουν την ουσία ούτε μπορούν να δώσουν απάντηση στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν σήμερα εργαζόμενοι, επαγγελματίες, λαϊκά στρώματα και νεολαία» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως «τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και οι παρεμφερείς προτάσεις των άλλων κομμάτων, είναι αδιέξοδα γιατί δεν αντιμετωπίζουν τις βασικές αιτίες της ακρίβειας, ειδικά στο θέμα της Ενέργειας, που είναι η πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, η πράσινη μετάβαση και η απολιγνιτοποίηση, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, που οδήγησαν και στον πόλεμο που διεξάγεται τώρα στην Ουκρανία».

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, κατήγγειλε τις «ευθύνες της κυβέρνησης που επιχειρεί εδώ και καιρό να καλλιεργήσει αυταταπάτες και κλίμα εφησυχασμού, με το γεγονός ότι εφόσον η Ελλάδα έχει γίνει σημαιοφόρος των ΗΠΑ, θα έχει την ισχυρή προστασία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το αφήγημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημείωσε, «γιατί την ίδια στιγμή, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ βρίσκονται σε παζάρια με την Τουρκία, προκειμένου να παραμείνει ισχυρή η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

«Στο βάθος αυτών των επιδιώξεων, βρίσκεται η λογική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και από αυτή την άποψη ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός, η επιθετικότητα της Τουρκίας οξύνεται και μέσα από τα παζάρια που κάνει με τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ και λέμε καθαρά ότι η επιλογή που έχει κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα όχι μόνο δεν θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά τα αμφισβητεί και ότι ήδη πληρώνει πολύ ακριβά αυτές τις επιλογές ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης