«Η Ελλάδα επιδιώκει ενεργό συμμετοχή και συνεισφορά στην αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας, διαφάνειας και συνεργασίας» τόνισε ο αν. υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, τονίζοντας πως «η αντιστροφή του κακόβουλου ελληνικού αντιπαραδείγματος θα είναι η ύψιστη συμβολή μας, και στη δική μας χώρα και στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε, η επώδυνη εμπειρία των τελευταίων ετών για την Ελλάδα, μπορεί να αναδειχθεί σαν ευρωπαϊκή εμπειρία κι όχι σαν εθνική εξαίρεση – και η πορεία της ελληνικής ανασυγκρότησης να φανεί σαν το ευρωπαϊκό παράδειγμα εξόδου από την κρίση, «έτσι ώστε να πάψουμε να είμαστε το ευρωπαϊκό αντιπαράδειγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση εργάζεται για την διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού εσωτερικής μετεγκατάστασης όσων έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία, και πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στις νόμιμες οδούς μετανάστευσης, ώστε να διαρραγεί ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης προσφύγων και μεταναστών από τα κυκλώματα των διακινητών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μεταμεσονύκτια ψηφοφορία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης