Ν. Μηταράκης: «Ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει να είναι “χαμένος” στη μετάφραση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:55
Ν. Μηταράκης: «Ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει να είναι “χαμένος” στη μετάφραση»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται. Οι πολίτες καθημερινά ανακαλύπτουν λάθη στα προσωπικά και ασφαλιστικά τους στοιχεία. Λάθη μπορεί να είναι από “απλό” λάθος στο ονοματεπώνυμο ή τη διεύθυνση μέχρι… απώλεια ενσήμων» δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη λειτουργία του μητρώου ασφαλισμένων ΕΦΚΑ και τα λάθη που παρατηρήθηκαν σε αυτό.

Και υπογράμμισε: «Ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει να είναι “χαμένος στη μετάφραση”».

Ο πρώην Υπουργός επεσήμανε ότι: «Κατά τη διαδικασία ενοποίησης των μητρώων σε ένα ενιαίο… υπήρξε απώλεια στοιχείων. Τι κάνει το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ για αυτό; Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να συγκινείται καθώς δεν έχουν δώσει καμία οδηγία σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους για την αντιμετώπιση αυτών των λαθών».

«Τι σημαίνει αυτό; Για άλλη μια φορά, οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρηθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία. Για άλλη μια φορά, οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν οργισμένους πολίτες, χωρίς να μπορούν να τους εξυπηρετήσουν» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου καθώς και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ν’ απαντήσουν «εδώ και τώρα» όπως τόνισε «για τους λόγους που προκάλεσαν τα λάθη και τα προβλήματα στο νέο ενιαίο μητρώο και να εξηγήσουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να δρομολογήσουν την άμεση επίλυσή τους».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:55