Στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το οποίο θα επιλύεται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί, παρατήρησε, η ολοκλήρωση της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και η συμφωνία η οποία επήλθε, ώστε το τελευταίο να αναδιαβιβάσει «στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τελική μορφή του σχεδίου νόμου, που είχε εκπονηθεί από μέρους μας».

Όσον αφορά στη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων του εν ενεργεία προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. στο διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) καθώς και στην τοποθέτηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε διευθυντικές θέσεις του ΜΤΣ, ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι αυτά μπορούν να εξεταστούν, κατόπιν υποβολής σχετικής στοιχειοθετημένης πρότασης εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνδυασμό με την τυχόν δυνατότητα τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου περί λειτουργίας του ΜΤΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης