Ν. Παππάς «Εντός του μηνός το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 01:01
Ν. Παππάς «Εντός του μηνός το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες»
Εντός του μηνός θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος απάντησε στον αρχηγό της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη, ασκώντας έντονη κριτική για τη στάση του κόμματός του στο θέμα.

"Εμείς καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, χαρτιά έτοιμα, τα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έβαζαν την υπογραφή τους. Γιατί άραγε;" ανέφερε ο κ. Παππάς και απάντησε εκφράζοντας την απορία του για τα όσα ο πρόεδρος της ΝΔ του καταλόγισε περί του χειρισμού του αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. "Ολοκληρώνεται η διαβούλευση. Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό για την κριτική του προέδρου της ΝΔ" είπε, για να ατιολογήσει ότι τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη της ΝΔ μάς κατηγορούσαν ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έπρεπε ποτέ να έρθει. Όπως είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε κάπου ότι "δεν είναι νομοσχέδιο, είναι κάποιες ιδέες", κι άλλο στέλεχος της ΝΔ διατεινόταν ότι "δεν χρειάζονται άδειες διότι είμαστε στην ψηφιακή εποχή", για να προσθέσει: "Τώρα μας λένε ότι δεν το φέρνουμε για να εκβιάζουμε - λέει - τα κανάλια για να μας μεταχειρίζονται προνομιακά".

"Χαίρομαι γιατί η απορία μου θα λυθεί σύντομα. Διότι το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του" ενημέρωσε το Σώμα ο υπουργός Επικρατείας.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, "οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου".

Ακόμη, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής "για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς", όπως είπε ο κ. Παππάς, και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων. Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης έτσι ώστε "να διαμορφώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή του".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαβάστε επίσης: Μεταμεσονύκτια ψηφοφορία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 01:01