Ν. Παππάς για Eurogroup: Έχουμε ξεκάθαρη λύση για το χρέος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 12:07
Ν. Παππάς για Eurogroup: Έχουμε ξεκάθαρη λύση για το χρέος
«Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη λύση για το χρέος» υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι «η τελευταία παράγραφος, για έξοδο στις αγορές, είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της συμφωνίας», ενώ σημείωσε πως «έχουμε την αντιστροφή της πολιτικής, έχουμε την αποδοχή από το Eurogroup, την αποδοχή της γαλλικής πρότασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο τραπέζι, πριν γίνει κυβέρνηση».

«Αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα υλοποιηθεί, όπως και η δέσμευση για χαμηλά πλεονάσματα» σχολίασε και τόνισε πως η κυβέρνηση μείωσε τα πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε: «Έχουμε κάποια τετελεσμένα, πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις, όμως είχαμε παραπάνω από τους στόχους επιτυχία, στα πλεονάσματα» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους χωρίς να χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. «Ο στόχος της ανάπτυξης δεν κάμπτεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση εξέφρασε την άποψη πως «είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική της» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση πήρε τελικά μια πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που η αντιπολίτευση της ζητούσε να υπογράψει».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στη συμφωνία υπάρχει ρητή αναφορά για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας και επανέλαβε εμφατικά: «Χθες είχαμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που μας σερβίρανε».

Τέλος, για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στη συμφωνία με το Eurogroup της 22ας Μαΐου) τόνισε πως «είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορές και αυτό κατέστη σαφές και από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. Ο κ. Σόιμπλε πρέπει κάτι να λέει στους υπουργούς του».

Αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ («να μη δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως όλα έχουν τελειώσει») ο Νίκος Παππάς διεμήνυσε ότι «ο κ. Σόιμπλε μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις οι οποίες διαψεύδονται».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 13:48