Ν. Παππάς: Η καμένη Βόρεια Αττική καρδιοχτυπά μπροστά στον κίνδυνο πλημμύρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 15:42
Ν. Παππάς: Η καμένη Βόρεια Αττική καρδιοχτυπά μπροστά στον κίνδυνο πλημμύρας

«Τρεις μήνες μετά τις πυρκαγιές, που κατέκαψαν τη Βόρεια Αττική και δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η περιοχή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Παππάς.

«Τρεις μήνες μετά τις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη για άμεση θωράκιση της Βόρειας Αττικής και παρεμβάσεις σε επτά περιοχές και 2.600 στρέμματα, ούτε ένα συνεργείο δεν έχει εμφανιστεί, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open», σημειώνει, τονίζοντας ότι «κορμοδέματα και κορμοφράγματα, τα οποία αποτελούν τις πρώτες άμεσες άμυνες στις επερχόμενες πλημμύρες από κακοκαιρίες, δεν έχουν δημιουργηθεί».

«Καμένα και ετοιμόρροπα δέντρα πέριξ των δρόμων δεν έχουν κοπεί για την ασφάλεια περαστικών και οδηγών. Τα ρέματα, που μπορεί να ενισχύσουν τις καταστροφές από ενδεχόμενες πλημμύρες, δεν έχουν καθαριστεί», συμπληρώνει. Και διερωτάται: «Τι θα γίνει αν έρθει η επόμενη κακοκαιρία, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι;».

«Η καμένη Βόρεια Αττική καρδιοχτυπά μπροστά στον κίνδυνο πλημμύρας και από την αδράνεια και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της περιφερειακής διοίκησης Πατούλη», καταλήγει ο Ν. Παππάς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 15:50