«Τα μέτρα απέδωσαν γιατί μειώσαμε την ανεργία, οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με λιγότερα μέτρα» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στη βρετανική «Telegraph».

Ο κ. Παππάς δεν θέλει να ακούσει για προληπτική πιστωτική γραμμή. Ο ίδιος τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει τη χώρα στον 21ο αιώνα και να της ξαναδώσει τη «νεότητά» της. Μιλώντας για το διπλάσιο του στόχου ελληνικό πλεόνασμα σχολιάζει: «Τα μέτρα απέδωσαν γιατί μειώσαμε την ανεργία, οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με λιγότερα μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η Ελλάδα είναι ακόμα «σημαδεμένη» από την απώλεια μιας γενιάς: Η ανεργία των νέων επιμένει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το ένα τρίτο των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Και οι εκλογές είναι κοντά. Ωστόσο, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ έχουν μεγάλα περιθώρια ελιγμών, με το ελληνικό χρέος να είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη και τα τοξικά «κόκκινα δάνεια» να αποτελούν βαρίδι για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, σημειώνει η «Telegraph».

Το βέβαιο είναι ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το ελληνικό πλεόνασμα –τη στιγμή που η πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές δεν είναι ακόμα στα χαρτιά, με δεδομένη την κατάσταση λόγω Ιταλίας. Μπορεί η γενική εικόνα στην Ελλάδα να βελτιώνεται σταδιακά και η οικονομική κατάσταση να είναι επιτέλους υπό έλεγχο, όμως η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει αμφίβολη: είναι ζήτημα χρόνου ένα νέο ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Άντζελ Ταλαβέρα του Oxford Economics. Η Ε.Ε. έχει αποτύχει να προσφέρει πειστικές λύσεις στους πολίτες της, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, εμφανιζόμενος απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη βαδίζει προς τον γκρεμό και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται» προσθέτει. Κατά τη γνώμη του, η Ευρώπη δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην επίπτωση των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα. «Εμείς ήμασταν πάντα ανοιχτοί και ειλικρινείς» τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης