Ν. Παππάς: «Είμαστε υπερήφανοι που σταματήσαμε την πορεία προς την καταστροφή»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 10:52
Ν. Παππάς: «Είμαστε υπερήφανοι που σταματήσαμε την πορεία προς την καταστροφή»
Σίγουρος ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και ρύθμιση για το ελληνικό χρέος δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι υπερήφανη γιατί κατάφερε να σταματήσει την πορεία καταστροφής για τη χώρα.

«Αυτοί που πόνταραν στο σενάριο της εκτροπής, το μόνο που τους μένει αυτήν τη στιγμή είναι να αλλάξουν πλευρό και να κοιμηθούν από το άλλο, διότι και η συμφωνία έκλεισε, και στο χρέος θα υπάρξει μία ρύθμιση η οποία θα βγάζει την ελληνική οικονομία από το φάσμα των ερωτηματικών για τη βιωσιμότητά του» απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μη βγει «λευκός καπνός» από το Eurogroup.

«Αυτό που θα "κουρευτεί" είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Θα κουρευτεί, δηλαδή, η απαισιοδοξία και το ερωτηματικό, το εναπομείναν στη διεθνή οικονομική και επενδυτική κοινότητα, εάν θα μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος» είπε ο υπουργός.

Σε ερώτηση εάν είναι υπερήφανοι στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν στη Βουλή, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής. Μια πορεία η οποία, για πέντε χρόνια, ήταν μια πορεία καθοδικού σπιράλ θανάτου, το οποίο αυτήν τη στιγμή έχει σταματήσει. Έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες μας, για όσους εμπίπτουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για τους αυτοαπασχολούμενους που είδαν να μειώνεται η ασφαλιστική εισφορά τους περίπου 80%, για τους αγρότες που θα πληρώσουν χαμηλότερη ασφαλιστική εισφορά, για όλους όσοι θα ευνοηθούν από τα αντίμετρα».

Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που συνολικά «το παιγνίδι γυρίζει». «Δηλαδή, γίνονται δεκτά αιτήματα και απαιτήσεις θετικών μέτρων από την Ελλάδα και, κυρίως, έχουμε ένα σύνολο ενδείξεων στην ελληνική οικονομία, που δείχνουν ότι και οι διεθνείς επενδυτές και οι εγχώριοι καταναλωτές θεωρούν ότι περνάμε στη φάση της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Δυστυχώς στην Ελλάδα βλέπουμε κάποιους -όπως οι πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους- να πιάνονται από κάποιες διαρροές για κάτι που είπε σε κάποιον δημοσιογράφο της Γερμανίας ένα στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, που υποτίθεται πως είπε ότι δεν βλέπει λύση για το ζήτημα του χρέους, κι αυτό τους κάνει σχεδόν να βγαίνουν έξω να πανηγυρίζουν. Αυτό είναι ένα θλιβερό φαινόμενο στην ελληνική πολιτική ζωή. Χάνουν άλλη μια ευκαιρία αυτοί να βάλουν τη φανέλα της εθνικής μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 11:00