«Θα έπρεπε όλες οι πολιτικές πλευρές να εύχονται την ολοκλήρωση της συμφωνίας (σ.σ.: των Πρεσπών), ώστε να επικεντρωθούμε στα ανατολικά μας σύνορα, όπου υπάρχει πραγματική απειλή για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας πως «περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι πολιτική αναγκαιότητα η αλήθεια για τα εθνικά θέματα».

Για τη μετα-μνημονιακή εποχή, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και τέως υπουργός αναφέρει ότι «ανάκτηση της αυτοδυναμίας της χώρας, η πορεία στη νέα εποχή, το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, η διαμόρφωση νέων ορών προς όφελος των πολλών είναι η απάντηση σε αυτούς που προέβλεπαν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «τεράστια» την ευθύνη της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ: «Όχι απλώς επειδή παραπλανά και αποπροσανατολίζει μερίδες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά γιατί εκείνη σπέρνει ανέμους και η χώρα θα μαζεύει θύελλες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας όμως για την ήπειρό μας, ο κ. Τόσκας δεν κρύβει την ανησυχία του: «Η κατάσταση πλέον θυμίζει σε πολλά αυτήν του μεσοπολέμου». Ωστόσο, «το κοινό δημοκρατικό και κοινωνικό μέτωπο της Αριστεράς, των ανθρώπων της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, μπορεί να αποτελέσει ένα ανάχωμα στη διόγκωση της ισχύος των οικονομικών ελίτ, να δοθεί μια μάχη για τις ταξικές ανισότητες και τις καταστάσεις ”εξαίρεσης” από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, φοβάμαι ότι θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην εργατική και μεσαία τάξη από τις ελίτ, αλλά αυτή θα συνοδεύεται και με ακροδεξιά επέλαση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης