Ν. Βούτσης: Ελπίζω να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, 14:06
Ν. Βούτσης: Ελπίζω να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ
«Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες και ημερομηνίες-σταθμούς εν όψει της εργώδους προσπάθειας να επιτευχθεί μια έντιμη και προωθητική συμφωνία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Θέλουμε να αποτραπεί μια τυπική χρεοκοπία της χώρας εντός ή εκτός ευρώ. Ελπίζω όμως, να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ που να αντιλαμβάνονται ότι κατά μόνας και οικογενειακώς, έχουν χρεοκοπήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας» προσθέτει.

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια «για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας».

«Ξεχάστε το. Η εποχή κατά την οποία διόριζαν οι εταίροι-δανειστές, στη γι' αυτούς θεωρούμενη αποικία, τις κυβερνήσεις της αρεσκείας τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα» τονίζει.

Σχολιάζοντας ο υπουργός Εσωτερικών την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για «μεγάλη εθνική συνεννόηση», τη χαρακτηρίζει «άκρως υποκριτική ρητορεία» και κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ζητεί επί της ουσίας τη σύμπραξη σε μια γραμμή εθελοδουλίας, εν όψει των ακραίων προτάσεων των εταίρων-δανειστών και της πολιτικής της μεροληψίας υπέρ των μεγάλων κεφαλαιούχων που τυγχάνει αρκετοί από αυτούς να είναι μεγάλοι οφειλέτες και μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, 14:12