Ν. Βούτσης: «Έχει πιστοποιηθεί ότι πέραν της τυπικής εξόδου από τα μνημόνια έχουμε μπει σε νέα εποχή»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:04
Ν. Βούτσης: «Έχει πιστοποιηθεί ότι πέραν της τυπικής εξόδου από τα μνημόνια έχουμε μπει σε νέα εποχή»

«Το 2018 είναι ο χρόνος κατά τον οποίο έχει πιστοποιηθεί και στη συνείδηση του κόσμου ότι έγιναν σημαντικά βήματα και ότι, πέραν από την τυπική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή».

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραλαμβάνοντας την έκθεση πεπραγμένων για το 2018 από τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, οι επιμέρους εκθέσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού όλο το 2018 βοήθησαν τόσο τη Βουλή όσο και τον δημόσιο διάλογο γύρω από τα οικονομικά θέματα και πρόσθεσε ότι «αποτελεί αρωγή και προς την κυβέρνηση και προς το πολιτικό σύστημα, διότι καταδεικνύεται ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά σε μία κρίσιμη φάση για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία».

Από τη μεριά του, ο κ. Κουτεντάκης επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια μέσα από τις εκθέσεις να αποτυπώνεται με έναν ξεκάθαρο, αντικειμενικό και ειλικρινή τρόπο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είτε για τις θετικές είτε για τις αρνητικές πλευρές της, ώστε να συνεισφέρουν στον δημόσιο διάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:04