Ν. Βούτσης: Η προσπάθεια να μην έλθει εκ νέου η Αριστερά στη διακυβέρνηση θα αποτραπεί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 15:48
Ν. Βούτσης: Η προσπάθεια να μην έλθει εκ νέου η Αριστερά στη διακυβέρνηση θα αποτραπεί

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, Κυριακή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Η Δεξιά είναι πλέον όμηρος και θύμα της προπαγάνδας της» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «θα αποτραπεί η προσπάθεια μιας νέας μεταπολίτευσης πάνω σε ένα σκηνικό Δεξιάς-Κεντροδεξιάς και με θεσμική θωράκιση απέναντι στο όποιο ενδεχόμενο η Αριστερά να ξαναέρθει στη διακυβέρνηση του τόπου».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», εγκαλεί την κυβέρνηση που όπως εξηγεί «ανομολόγητα εμφορούνταν από την ιδέα της αποτροπής σε ό,τι αφορά στο Μεταναστευτικό, ότι άφησε να περάσει ένα κρίσιμο διάστημα διμήνου χωρίς να προχωρήσει με ταχύτητα το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα».

Την εγκαλεί επίσης για το ότι «δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις απαράδεκτες πλην υπαρκτές» προειδοποιήσεις Ερντογάν.

«Τώρα εκείνο που μπορεί να γίνει είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μετακίνησης, ενώ ανυπερθέτως πρέπει να επισημαίνεται η διεθνής πτυχή του θέματος και η ανάληψη εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών της ευθύνης που τους αναλογεί» σημειώνει ενώ παράλληλα εκφράζει την ικανοποίηση του για την αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι «μείζον και ευρωτουρκικό, σχετίζεται με τις απειλές, τις πολεμικές εστίες στην περιοχή και την γεωπολιτική θέση της χώρας και δεν έχει να κάνει με την προπαγανδιστική ρητορεία της άκρας Δεξιάς την οποία άφηνε και η ΝΔ να δηλητηριάζει τον κόσμο, ότι δηλαδή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του υπεύθυνοι για την προσέλκυση αυτών των ροών ανθρώπων».

Εστιάζοντας στον εκλογικό νόμο αναφέρει ότι υπάρχει προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης «και με τη συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ για να διαμορφωθεί κλίμα στην ομογένεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

«Γίνεται προσπάθεια να φύγει ως αποτύπωμα από τη θεσμική μνήμη του λαού και τη θεσμική οργάνωση της χώρας η απλή αναλογική, καθώς με αυτή οι πολίτες δεν πηγαίνουν σε αναγκαστικές συναινέσεις προεκλογικά αλλά έχουν ευρύτερες επιλογές» σημειώνει αναφέροντας επιπλέον ότι «εκείνο που δεν θέλουν να αποδεχτούν είναι το σύστημα ενός διπολισμού όπου στον δεύτερο πόλο βρίσκεται μια δύναμη της αριστεράς που εκφράζει και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη».

Ο Ν. Βούτσης απορρίπτει τον όρο «πασοκοποίηση» ως μη συνάδοντα με το σύγχρονο και όπως επισημαίνει στέκεται στο «πολύ θετικό πνεύμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία και ευρύτερα στον κόσμο που ψήφισε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και από το συνέδριό του θα αναδειχθεί στην καρδιά της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και της πράσινης Αριστεράς καθώς και ότι είμαστε πολύ πιο μπροστά από το να αντιδικούμε και να σκιαμαχούμε με ορολογίες του παρελθόντος» εξηγεί. 

Τέλος, απαντώντας σε σχετική, με την εκλογή προέδρου από τη βάση, ερώτηση, είπε «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι συλλογικά και έχοντας μια αδιαμφισβήτητη προσωπικότητα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, να συνομολογηθεί και δια του συνεδρίου η νέα ηγεσία σε όλα τα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 15:48