Τη ριζική αντίθεσή τους στην τοποθέτηση στις κορυφογραμμές των Αγράφων, σε Αλπικό τοπίο και σε έκταση 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων, επί περιοχής Natura, γιγάντιων ανεμογεννητριών, εξέφρασαν αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκο Μπουλαξή, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, ενώ του ζήτησαν να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του ρόλου του, για να ακυρωθεί το εθνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στα ιστορικά Άγραφα.

Μάλιστα, ο Παν. Λαφαζάνης επισήμανε ότι ο ίδιος ως υπουργός Ενέργειας είχε ακυρώσει την αδειοδότηση μιας άλλης παρόμοιας Αιολικής εγκατάστασης στο Κρίκελο της Ευρυτανίας, προστατεύοντας και διασώζοντας την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία τόνισαν ότι «οι άδειες εγκατάστασης που φέρεται να έχουν δοθεί είναι παράνομες, δεν προσμέτρησαν και δεν εκτίμησαν σειρά από παράγοντες, στοιχεία και δεδομένα τα οποία είναι κρίσιμα για την τελική κρίση, ενώ δεν έχουν συνυπολογίσει συσσωρευτικά όλους τους παράγοντες που θα προστεθούν στην συνολική βιομηχανική εγκατάσταση και όλους τους σχεδιασμούς των επενδυτών, προκειμένου το τερατώδες Αιολικό πάρκο να καταστεί λειτουργικό και επικερδές για τα συμφέροντά τους». Επίσης σημείωσαν πως «ένα τέτοιο υπερμεγέθες έργο στην κορυφογραμμή μιας οροσειράς απείρου και μοναδικού κάλλους εξαιρετικής σημασίας για το πανέμορφο αλλά ευαίσθητο οικοσύστημα και μεγάλης ιστορικής σημασίας στους αγώνες του λαού μας για λευτεριά και ανεξαρτησία, θα καταστρέψει στην κυριολεξία φυσικά, αισθητικά και παραγωγικά την περιοχή κα θα συντελέσει περαιτέρω στην εγκατάλειψή της».

Την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, αποτελούσαν, εκτός του Παν. Λαφαζάνη τα στελέχη της ΛΑΕ και μέλη του κινήματος για την σωτηρία των Αγράφων Παναγ. Κατίκας, Μάξιμος Μπόλας, Τσιμάκη Περσεφόνη και Χαλαστάνη Βασιλική. Η αντιπροσωπεία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και θα απαιτήσει να πάρει πίσω τις σχετικές άδειες για το Αιολικό έγκλημα στα Άγραφα. Επίσης σημειώνεται ότι το κίνημα για τη σωτηρία των Αγράφων, στον βαθμό που δεν εισακούεται το αίτημά του, σκέπτεται να καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά όλων των υπευθύνων που με παρανομίες και εξυπηρετώντας κερδοσκοπικά συμφέροντα, θέλουν να καταστρέψουν την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης