Με νέες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για άλλη μία φορά σήμερα αιφνιδίασε, κάνοντας λόγο για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, στον απόηχο δηλώσεων που έκανε χθες περί μετονομασίας του αερολιμένα και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, είπε πως εξέφρασε σκέψεις που είχε κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για άλλη μία φορά σήμερα αιφνιδίασε, κάνοντας λόγο για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία»Επί της ουσίας πάντως, επέμεινε στις θέσεις του, προτείνοντας μάλιστα ως ιδέα το αεροδρόμιο να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

«Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό» είπε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας και μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ διερωτήθηκε: «Ποια ‘’πάντα δίνουμε’’ αυτά που έχουν ήδη πάρει;».

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το πρόβλημα για τα Σκόπια δεν είμαστε εμείς, είναι η Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (σ.σ. επίσκεψη του σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε: «Τα Σκόπια δίνουν αγώνα να τα αναγνωρίσουμε κι εμείς γιατί αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν την Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, το δήλωσε και ο δήμαρχός τους. Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας».

«Το περίφημο ‘’όνομα’’ έχει διχάσει τον κόσμο μας έχει διαλύσει» σημείωσε.

Στη συνέχεια διερωτήθηκε:

«Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι. Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ti είπε χθες ο Μπουτάρης

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης έθεσε χθες το ίδιο ζήτημα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε: «Διαπραγμάτευση είναι να μπεις και στα πόδια του άλλου και να μην του ανακοινώσεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές. Καλύτερα να έχεις το 50% από κάτι, παρά το 100% από το τίποτα. Χάσαμε στη Χάγη, δεν μπορούμε πια να βάλουμε βέτο στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο δήμαρχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης