«Στόχος της Ε.Ε. είναι να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στην Ουκρανία και για τον λόγο αυτό πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος της άτυπης συνάντησης των 28 υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«H κοινή ευρωπαϊκή θέση είναι πολύ καθαρή. Η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να είναι πάντα μια πολιτική αρχών. Στόχος μας είναι, ταυτόχρονα, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η διαφύλαξη της σταθερότητας και της ειρήνης. Οι λύσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές και διπλωματικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να λειτουργεί ως βασικός παράγοντας ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεπώς, το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αλλά ταυτόχρονα και της ανάγκης να διατηρηθούν και να λειτουργήσουν οι πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης